Gezondheidscentrum de Vroonen Sint Pancras.jpg
De Helling 11-37
1834 DA Sint Pancras

www.gezondheidscentrumdevroonen.nl.jpg

 

Spreekbureau Sint Pancras / Alkmaar 
Gezondheidscentrum De Vroonen
De Helling 11-37
1834 DA Sint Pancras

Contact Logopedie praktijk Spreekbureau
ma – vr: 9.00 tot 17.30 uur
T 06 – 1500 3430
E [email protected]

 

Waarom logopedie?
Spreken is een van de belangrijkste manieren om met andere mensen contact te maken en informatie uit te wisselen. Logopedie kan helpen bij het voorkomen en verhelpen van spraak en taalproblemen. Logopedisten behandelen mensen die problemen hebben met spraak, taal, stem en primaire mondfuncties (eten, drinken en slikken), maar bieden ook begeleiding bij bijvoorbeeld chronisch hoesten, afasie, woordvindingsproblemen of dysartrie (problemen met spreken die ontstaan door bijvoorbeeld een spierziekte of een beroerte). Logopedisten werken daarbij vaak nauw samen met huisartsen, specialisten (kinder-, KNO-, longarts), tandartsen/orthodontisten, (kinder)psychologen, (kinder)fysiotherapeuten en leerkrachten.

Met en zonder verwijzing
Bij spraak-, taal- en stemproblemen kunt u via uw huisarts of specialist een verwijzing krijgen voor logopedie. U neemt deze verwijzing mee bij uw eerste afspraak. Tegenwoordig is logopedie ook zonder afspraak direct toegankelijk. U kunt een afspraak met de logopedist maken voor een kort vooronderzoek om te beoordelen of uw klacht te maken heeft met een logopedisch probleem.

Kosten en vergoedingen
Logopedie wordt vergoed uit de basisverzekering. Bij vragen kunt u de voorwaarden van uw zorgverzekeraar nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

In de praktijk of bij u thuis?
Op basis van uw hulpvraag wordt een logopedisch onderzoek verricht en samen met u een behandelplan opgesteld. Logopedische behandeling vindt plaats op een van de drie praktijkadressen. Behandeling aan huis is alleen bij medische noodzaak

Klik hier om een afspraak te maken of voor meer informatie

 
 
 
 
 

© design, CMS Fly Webservices | .